Nu 8% korting op Vluv, Bloon Paris en Cubii. Gebruik de code:Gezond8 bij het afrekenen
Voor 16:00 besteld, vandaag verstuurd
Gratis verzending (bureau's uitgezonderd)
14 dagen ‘Niet goed, geld terug’ garantie
Laagste prijs garantie

Welke maat zitbal?

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in zitbal
Welke maat zitbal?

Welke maat zitbal past bij mijn lichaamslengte? Dit is een veelgestelde vraag vandaar dat we hier wat uitgebreider op in zullen gaan.

Welke maat voor een zitbal op kantoor?

Dit is een veelgestelde vraag. Welke maat zitbal past het beste bij mijn lichaamslengte? Vandaar dat we hier wat uitgebreider op in zullen gaan. Een zitbal voor op kantoor is vaak verkrijgbaar in 3 maten nl. 55cm, 65cm en 75cm. Niet alle merken en series zijn overigens beschikbaar in alle maten. De meest gebruikelijke maat is de zitbal 65cm.

Om de juiste maat te bepalen moet je rekening houden met een aantal factoren. Elk persoon met een lengte van 155 centimeter tot 195 centimeter moet gezond en comfortabel kunnen zitten op de zitballen van VLUV en Bloon Paris.

VLUV FARM

1. De juiste maat zitbal voor uw lichaamslengte

Hieronder een overzicht met lichaamslangte een beste maat voor uw zitbal.

  • Lichaamslengte van 135cm tot maximaal 155cm dan adviseren wij een zitbal van het formaat 55cm
  • Lichaamslengte van 155cm tot 175 cm adviseren wij de 65cm zitbal
  • Lichaamslengte van 175 cm tot maximaal 195 cm adviseren wij de 75cm zitbal, echter kiest u deze maat alleen indien uw bureau gemakkelijk (bijvoorbeeld elektrisch) in hoogte verstelbaar is. Indien dit niet zo is dan adviseren we alsnog om een 65cm zitbal te kiezen omdat u anders uw knieën zult stoten tegen de onderkant van uw bureaublad. Indien u de zitbal niet achter een bureau gebruikt bijvoorbeeld in de woonkamer of lounge dan is uiteraard 75cm met uw lengte wel de beste keuze.

Bekijk hier de zitballen die het beste past bij uw lichaamslengte >

Indien u op zoek bent naar 55cm zitbal dan kunt u het beste de VLUV STOV, VLUV LEIV of Bloon Paris serie kiezen omdat deze serie het meest uitgebreid is qua maten. U kiest dan bij maat voor 55cm.

Alle zitballen zijn beschikbaar in 65cm. De meeste series zijn ook verkrijgbaar in 75cm echter niet Bloon Paris, VLUV SOVA en VLUV Aqva serie.

 
Bloon paris
 

2. De juiste lichaamshouding op een zitbal

De zithoogte is correct als de bekken iets boven de knieën zijn geplaatst en uw lichaam meer rechtop zit. Hierdoor kunt u goed ergonomisch werken en doordat uw lichaam miniscule bewegingen maakt waardoor u actief zit. 

Vluv sova

3. Hoe lang zitten op een zitbal

De zitbal is vooral bedoeld als aanvulling op je ergonomische bureaustoel. Over het algemeen wordt er geadviseerd om niet langer dan ongeveer één uur achtereenvolgend op de zitbal te zitten. Wij adviseren altijd om het zitten op een zitbal voldoende af te wisselen met een bureaustoel.
 

4. De juiste instelling van uw werkplek

Voor het gebruik van een VLUV of Bloon Paris zitbal voor op kantoor is het belangrijk om de hoogte van het bureau aan te passen. De hoogte van het bureau moet verstelbaar zijn tussen 68 en 82 cm, de meest gangbare bureau's zijn hiervoor geschikt. Verder moet u uw onderarmen ook op het bureaublad kunnen plaatsen.

Als de hoogte-instelling van uw bureau niet mogelijk is en de hoogte van het bureaublad varieert van 68 tot 72 cm raden we aan om de 65cm versie van de VLUV zitbal te gebruiken, zelfs als uw lichaamslengte meer is dan dan 175 cm anders stoot u waarschijnlijk uw knieën. In dit geval is uw zithouding niet perfect maar wel goed genoeg, zeker met voldoende afwisseling. Ons advies is om te kijken of het mogelijk is om over te stappen naar een (elektrisch) verstelbaar bureau om een gezondere werkhouding mogelijk te maken.

 

Het juiste advies bij aanschaf

Bent u op zoek naar een zitbal voor op kantoor of thuis? Wij helpen u graag met het vinden van de juiste zitbal. We hebben een uitgebreide collectie zitballen van gerenomeerde merken zoals VLUV, Bloon Paris en Workaball zodat u altijd een zitbal vindt welke goed bij u past.

 

Onze collectie zitballen vindt u hier >

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis retour

Wij rekenen geen retourkosten (met uitzondering van bureaus)

Officiële reseller

Officiële reseller van o.a. VLUV, Cubii, Deskbike en Actiforce

incl. BTW

Alle prijzen zijn incl. BTW

Uitstekende kwaliteit en duurzaam

Onze producten hebben zich al jaren in de markt bewezen